Pelspleje produkter

Skal en hund dufte af parfume

En nyvasket Minnie

Allergivenlige hunde kan for nogle betyde en drøm der går i opfyldelse.

Som Multiallergiker må jeg konstatere, at udvalget af brugbare produkter uden kraftig parfumerede dufte til pelspleje er langt fra overvældende. Jeg har nok gennemprøvet mindst 50 forskellige produkter for at finde brugbare shampoo og balsam som mine hænder, næse og astma kunne tolerere, og samtidig skulle de være milde og blødgørende til en lang hundepels. Man kan nemt ødelægge en lang pels, hvis man benytter for udtørrende produkter.

I starten måtte jeg i mangel af bedre ty til mine egne produkter FVS Frisørens Vital System på trods af, at produkter til mennesker har en forkert pH i forhold til hundens hud.

Da det er en meget dyr proces at afprøve hele markedet, har jeg lavet en liste af de gode produkter, jeg på nuværende tidspunkt har fundet bedst opfylder ovenstående krav. Alle de produkter jeg har afprøvet og hurtigt kasseret er ikke nævnt.

Allergivenlige racer er yderligere beskrevet under racevalg.

Nedenfor er min personlige vurdering af forskellige gode produkter fra forskellige producenter. Jeg har beskrevet produkter fra IV San Bernard, Ingredipet, B&B, John Paul Pet og Biogance. Mine 🙂 er et udtryk for min samlet vurdering af produktet, mens 👍 er produkter jeg vil anbefale til dem der ønsker så svagt parfumeret som muligt. Til aller sidst omtales plejemidler til øjne, tænder, pels spidser og poter

Iv San Bernard

Iv San Bernard konceptet er opbygget omkring pleje af pelsen og huden gennem studier i hudlære (dermatologi). Hunden og katten skal ikke "bare" vaskes - huden og pelsen skal plejes for et bedre helbred og en højere livskvalitet.  Alle produkter (ingredienser og dufte) er naturlige og de fleste er økologiske. Det er en serie af produkter, som jeg varmt kan anbefale, som dog ikke er duftneutrale. Nedenfor er de bedste af deres produkter til langhårspelse, og dem med mindst parfumerede duft.

Puppy Don't Cry - En sæbe specielt beregnet til øjenomgivelser, og som er total duftneutral. En skånsom sæbe som jeg er stor tilhænger af
😀😀😀😀😀👍

Melda Verde serien til langhåret voksne hunde
En blid og skånsom serie, som letter pelsarbejdet betydeligt, og ligger i den duftsvage ende inden for ISB produkterne.

Shampoo Melda Verde
Shampoo med grøn æble duft til langhårede hunde og katte. Denne shampoo  fugter og genopretter pelsen. Indholdet af Collagen styrker hvert enkelt hårstrå, og efterlader ingen åben hårceller, men genopretter hårets overlag. Meget svagt parfumeret med Fragance. ca. 50g blandes i forholdet 1:3 – 1:5

🙂🙂🙂🙂🙂

Conditioner Melda Verde
Særlig balsam til at give blødhed til langhårede pelse. De naturlige coco-oliebaserede elementer gør vanskeligefiltknuder nemme at fjerne. Meget svagt parfumeret med Fragance. Tilførslen af Colagen genopretter hårets overlag, og efterlader pelsen sund og stærk pels.

🙂🙂🙂🙂🙂 

PEK Conditioner
PEK Conditioner giver fantastiske resultater, og kan bruges på flere måder. Indeholder collagen, der giver elasticitet til pels og hud, og gør udredningen af filtrene meget lettere uden at knække de fine hårstrå. PEK Conditioner indeholder parabener og er svagt parfumeret med Fragance. Nærende 3 i 1 creme:
1. Kan anvendes i koncentratione 1:10 på filtre. Lad virke lidt, og løsne filter forsigtig
2.  Bland produktet i små mængder (½-1 tsk) i en af ISB andre conditioner eller masker for at give ekstra boost.
3. Blandes med vand 1:30 i en sprayflaske, og du har din egen udredningsspray.
Pek-conditioner giver volumen til pelsen, og gør udredningen af filtrene meget lettere uden at knække de fine hårstrå. Dette skyldes den tilsatte collagen og proteiner, der samtidig giver elasticitet og blødhed til hundens pels.
Produktet retter op på fugtballancen i pelsen, så dette produkt er yderst effektivt, hvis du din hund har en trist og tør pels der mangler fugt.

🙂🙂🙂🙂🙂

Teknik/Prof. serien
Denne serie benytter jeg, når det skal være ekstra godt. f.eks før en udstilling. Produkterne er meget koncentreret, så der skal benyttes en mindre mængde, for ikke at få en tyngede pels. Produkterne ligger helt klart i den duftsvage ende.

Purifying Shampoo - En rensende shampoo der indeholder "Argil" - beriget ler fra Det Døde Hav. En utrolig nærende shampoo, så hvis pelsen har behov for mere end en vask, så vaskes der først med den almindelige shampoo. Indeholder parabener og svagt parfumeret med fragance.
😀😀😀😀😀👍

Purifying Mask -  Indeholder "Argil" - beriget ler fra Det Døde Hav. En plejende balsam, som letter arbejdet efterfølgende. Indeholder parabener og svagt parfumeret med fragance.
😀😀😀😀😀👍

Talc serien med shampoo og balsam findes til hvalpepels 
En mild serie, som dog er ret parfumeret i duften, så selvom den er god, så benytter jeg den ikke. 

Mineral Red serien
til problematisk hud og pelsproblemer. Meget mild uden SLS men dog noget parfumeret i duften. I Denne serie findes Shampoo og balsam, men også specialprodukter. 

Derma Gel S.O.S.
Et specialprodukt til huden, som påføres i en tynd hinde på problemområde. Derma Gel indeholder naturligt aktive ingredienser: Calendula (morgenfrue), Camille, Menthol og Zanthalene (kinesisk lægeurt)
Produktet er godt til svamp i trædepuder, så og rifter, også Hot Spot. Må under ingen omstændighedder komme i nærheden af øjnene. Detaljer for brug af produktet, se Husråd
😀😀😀😀

Herudover findes øjenrens, ørerens, specialshampoo og andre specialprodukter til problematisk hud eller pels. Se evt. længere nede.

Man kan læse om produkterne her: http://ivsanbernard.dk/prod-mr.htm

Ingredipet

Ingredi produkter er svanemærket

Ingredi har lavet en Ingredipet serie til hunde. Den dansk produceret serie er mild og duftfri, og så er den ovenikøbet og svanemærket. Til en klippet pels, hvor man ønsker en duftneutral shampoo og balsom uden problematiske indholdsstoffer, så syntes jeg denne serie er et godt bud. Ikke så plejende som IV San Bernard, men væsentlig bedre end B&B. En hund i pelsskifte eller udstillingspels kræver lidt mere, men ellers syntes jeg at produkterne er rigtig gode, og benytter selv serien til de hunde jeg har i klippet pels. 

Ingredipet moisturizing Shampooe
En god mild shampoo, som ikke er udtørrende for hverken hud eller pels, og derved godt kan benyttes rimelig ofte.
😀😀😀😀😀👍

Ingredipet moisturizing Conditioner
En god balsom som ikke fedter eller tynger pelsen.
😀😀😀😀😀

Forhandler af Ingridipet

B&B Øko

Økologisk hvalpe/hundeshampoo. Meget drøj i brug med kraftig vaskeevne, fortyndes 1:10

Ingen kunstige farvestoffer, parfumer, silikone og parabener.
I specialprodukterne benyttes naturlige dufte, som dog også kan irritere en følsom næse, jeg har derfor kun listet de duftfrie produkter.

B&B Øko Parfumefri Shampoo
Helt ren shampoo beriget med Aloe. Kraftig vaskeeffekt, så ikke optimalt hvis der vaskes ofte.
God til nemme pelse, men skal følges op af en balsam. F.eks. BIOGANCE, GlissHairConditioner, John Paul Pet™ Condition eller den nye parfumefri balsam fra B&B.

🙂🙂👍

B&B Øko parfumeri conditioner
Helt ren balsam beriget med Aloe. En balsam, som ikke tynger pelsen for meget, men har lidt tendens til at suge skidt til sig, hvorved pelsen skal vaskes noget oftere.

🙂👍

B&B Øko Filtfri spraybalsam
100% naturlig og ikke tilsat parfume (Duft-Fri). Benyttes til spray på filtknude, inden den forsigtig trækkes fra hinanden. Et helt fantastisk produkt til genstridige knuder.

🙂🙂🙂🙂🙂👍

John Paul Pet™

John Paul Pet™ luksus plejeserie til dit kæledyr
PH-værdi og hvert ingrediens er fuldstændig tilpasset dit kæledyrs behov.
Pelsen efterlades blød og skinnende blank med en behagelig duft der er behagelig for dit kæledyr (ingen stærke parfumer at irritere følsomme næser).

John Paul Pet™, Cleanse
Tearless Gentle Shampoo
Mild shampoo til følsom hud, og svider ikke i øjnene. Designet specielt til hvalpe og killinger med sensitiv hud, men også venegnet til hunde med fin pelskvalitet.
Giver blød og blank pels, svagt parfumeret med Fragrance. 
🙂🙂👍

John Paul Pet™, Cleanse
Oatmeal Shampoo
Beriget med søde mandler olie, hydrolyseret havre, Aloe, kamille. Fantastisk shampoo til sensitiv hud, tilpasset voksne hunde. Tilsat parabener, Fragrance og farvestoffet Yellow 5. Dufter svagt af mandler

🙂🙂🙂🙂👍

John Paul Pet™, Condition
Oatmeal Conditioning Rinse
Beriget med søde mandler olie, hydrolyseret havre, Aloe, kamille.

Fantastisk balsam til tør og mat pels og giver nyt liv til pelsen. Gør pelsen let at rede ud.
Balsam med svag duft af søde mandler som hurtigt forsvinder. Tilsat parabener, Fragrance og farvestoffet Yellow 5.
Drøj i brug, pas på ikke at bruge for meget
🙂🙂🙂🙂🙂👍

BIOGANCE

Biogance® shampoo er hyperallergisk og PH-balanceret

Fremstillet af naturlige og økologiske ingredienser. Shampooen er hyperallergisk, ingen brug af parabener og dårlige tilsætningsstoffer. Min erfaring er, at produkterne er ret milde mod hud og pels.

BIOGANCE, My Puppy
Mild shampoo beriget med humleekstrakt, margurit og kamille, der giver en ekstra blid rensning af hvalpens hud og pels.
Mild shampoo med svag parfume som hurtigt forsvinder.
🙂🙂🙂🙂👍

BIOGANCE, 2 in 1
Shampoo og balsam til hunde kombineres, og er god til en hurtig vask omkring numsen. Beriget med planten hjulkrone og søde mandler.
Giver blød og luftig pels, meget svagt parfumeret med fragrance.
🙂🙂👍

BIOGANCE, GlissHairConditioner
Beriget med jojoba olie og hvede kim, specielt god til langhårshunde.

Giver extra blød pels, meget svagt parfumeret med fragrance.
Drøj i brug, pas på ikke at bruge for meget

🙂🙂🙂🙂👍

Forhandler: PetDreams

Plejemidler til øjne, tænder, pels spidser og poter

Requal, hydrocol 3 - øjenlotion
Meget koncentreret øjenlotion, til hygiejnisk og blid rensning af øjenomgivelser. Afslapper tårekanalerne og mindsker den rødlige misfarvning på det olulære dræningsområde. Indeholder Kamille, Lime, Aloe Vera, Katost, Balm-mynte og tetranatrium-EDTA som konservering. Sådan bruges produktet: Fugt omhyggeligt øjenomgivelserne med produktet. Rengør med vat. For en perfekt hygiejne og effekt, gentages dagligt. Velegnet til alle racer.

🙂🙂🙂👍

IV San Barnard Clean Eye
øjenlotion er et naturprodukt baseret på kamille og troldnød. Det er et meget mildt produkt. Se evt. Husråd for rødfarvning af øjenomgivelser.

🙂🙂🙂👍

Jean Peau, Eye Care
Til rensning af øjenomgivelserne, for at modvirker rød pelsfarve. Jean Peau Eye Care, er en øjenlotion som er baseret på det gamle husråd om meget svag opløsning af borsyre til irriteret øjenomgivelser. Herudover er tilsat lidt Natrium Borate og Benzalkonium Chloride, som konservering. Jeg renser pelsen i øjenkrogen med lidt vat tilsat Eye Care (Jeg putter aldrig noget ind i øjnene på mine hunde).

🙂🙂🙂👍

Requal, Re-silk
Meget koncentreret silkeolie. Kan benyttes i spidserne inden føntørring, eller tilsættes tørre spidser efter behov. Nogle dråber varmes i hænderne og påføres spidserne. Modvirker statisk elektricitet og beskytter mod UV- stråler. Dette produkt minder meget om IVS SIL PLUS i virkning og indholdsstoffer. Svagt parfumeret.
Da ingridienser ikke står på flasken: CYCLOMETHICONE, CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONE, ISOPROPYL MYRISTATE, C12-15 ALKYL BENZOATE, BENZYL SALICYLATE
🙂🙂🙂

IV San Barnard Sil Plus
Baseret på naturligt silikonestof, så en anelse vandafvisende og hjælper også med at regulere PH-værdi. Produktet er godt til tørre spidser, og beskyttelse mod rødt skæg og poter. Få dråber fordeles i tør pels. Må under ingen omstændighedder komme i nærheden af øjnene.

🙂🙂🙂🙂👍

IV San Barnard Atami H270 udredningsspray
En fantastisk effektiv udredningsspray, som trænger dybt ind i pels og hud, og restrukturerer pelsen. Ideel til daglig børstning samt til show og giver en flot pels. Indeholder Jojoba, Avocado og Bambus udtræk. Bemærk at bambus udtræk er en græsart, så hvis hund eller ejer har tendens til allergi er denne spray ikke anbefalelsesværdig, så i de tilfælde vil jeg anbefale lidt god balsam opløst 1:20 i vand.
🙂

B&B Øko Filtfri spraybalsam
100% naturlig og ikke tilsat parfume (Duft-Fri). Benyttes til spray på filtknude, inden den forsigtig trækkes fra hinanden.

🙂🙂🙂🙂🙂👍

ISLE OF DOGS
Vanity Series - Isle Style styling spray 
Stayling spray til midterskilning ved udstilling. En vægtløs hårspray som virker forstærkende samtidig med at den holder.Drøjt produkt.
Indeholder Fragance men kun lidt parfumeret duft.

🙂🙂

Kw Klip-stop
Til at standse blødning hvis man er kommet til at klippe negl for kort.

Kw hundetandpasta med leversmag
Mine hunde synes den smager bedst. 

Colgate børnetandbørste
Blød tandbørste der passer til en lille hvalpemund.

Curaprox ultra soft tandbørste
Til hunde der ikke slider kalksten af deres tænder, og har behov for en tandbørste der er effektiv, som blidt kommer ind imellem tænderne. Også god til mennesker .... 

Laila Munk Sørensen 14.02.2019 13:22

Tak for en meget oplysende of lærerig side.

| Svar

Nyeste kommentarer

09.08 | 19:06

Hej Katrine. Fantastisk hjemmeside med alle de bedste tips og gode råd, man som nyslåede havaneserejer har brug for. Tak.

23.03 | 20:04

Hej
Vi er en famile på 4, hviraf de to unge er hhv. 15 og 19 år.
Vi har længe ønsket en Bichon Havansise hund, så vi vilspørge om du venter hvalpe iår?

18.03 | 19:46

Hej Anders ‘
Hunde 🐶
Vande

25.09 | 09:22

Tak for god inspiration til mine overvejelser ang. valg af hunderace. Må jeg spørge ind til, om der er forskel på, hvor meget pelspleje hver race kræver? Anette