Kennel Bøg´s Canis

Stueopdræt ved Katrine Bøg

Efter en travl dag på arbejdet har knægten taget sin mor på fersk gerning.

Vi er en børnefamilie bosat lidt syd for Roskilde, med et meget lille hundehold på 3 fantastiske selskabshunde. Se Vores hundeliv. Hundene lever som højt elskede familiemedlemmer, og nyder livet som familiehunde i sofaen. Disse forhold giver en fantastisk mulighed for at få en yderst god socialisering/miljøtræning og prægning af hvalpene, da de vil være en del af familielivet, og naturligvis i menneskehænder fra starten af. Se  Sådan gør vi for vores hvalpes opvækst.

Hundeholderuddannelsen og Kennelmærke

Jeg har i foråret 2012 gennemgået Den Lovpligtige Hundeholderuddannelse ved Dansk Kennel Klub, som er en udvidet version af Opdrætteruddannelsen. Samtidig har jeg deltaget i Dansk Kennel Klubs Jura modul. Efterfølgende har jeg fået godkendt Kennelmærke hos Dansk Kennel Klub.

Dette er et udtryk for interesse i at opbygge min viden indenfor opdræt, hvor lille et opdræt det end er. Uddannelsen gennemgår Reproduktion/parring/fødsel, arvelige sygdomme, arvelighed af adfærd, hundens almene behov og herunder ernæring. Yderligere giver uddannelsen en fantastisk indsigt i generel hundeadfærd, og ikke mindst undervisning i den vigtige prægning og socialisering af hvalpen, som starter allerede hos opdrætteren.
 

Hunde som interesse startede

Interessen for hunde startede efter vi fik vores første hund Minnie. Vi havde i efteråret 2010 været forbi og se hende få dage gammel, og læst alt hvad vi kunne finde om hvalpe. Ventetiden havde været lang, ikke mindst for børnene.

Jeg har gået til træning på hold med nogle enormt dygtige instruktører, men jeg har også brugt meget tid på selvstudie (observation, læsning og videnssamling om emner af interesse), og herudover 2 foredrag af Karen Frost om Hvalpens første 4 måneder og Empowerment nov. 2014.

Lige fra starten af har jeg haft et godt samarbejde med en opdrætter af dværg Snauzer, hvor vi hjælper hinanden med fødsler og hvalpenes første tid. Efter hundeholderuddannelse i 2012 har jeg også haft et godt samarbejde med en opdrætter af Lowchen, og er ved at være godt funderet vidensmæssigt om graviditet, fødsler og hvalpenes prægning og socialisering.

Min viden om pelspleje er tildels "selvudlært", men jeg har også haft god hjælp fra en mangeårig garved opdrætter inden for Bichon Havanais, og herudover har jeg været på pelsplejekursus hos prof. udstiller af Coton de Tulear, samt deltaget i Cotonklip klippe-kursus.

Instruktør og adfærdsrådgiver

Når vi ikke lige har hvalpe i huset, så bruger jeg en del tid på hundetræning, som efter min mening er en god måde at aktivere sin hund, hvor den udfordres mentalt, samarbejdesmæssigt og det giver en velafbalanceret hund i hverdagen. Men mest af alt, så synes jeg det er hyggeligt, selv om jeg nok aldrig bliver det store konkurrence menneske.

Jeg har gået til hvalpetræning, unghunde-let øvede, rally-lydighed begynder og øvede, LP1 og 2 (DKK-lydighedsprogram), ringtræning, kropskontrol, sund hund og nose work. Herudover har jeg deltaget i udstillinger arrangeret af Dansk Kennel Klub og Klubben For Små Selskabshunde.

I 2013 deltog jeg i Hund og Trænings kursus Motivation og Klikkertræning, som gav ekstra blod på tanden, og foråret 2015 startede jeg på den 1½ årige Instruktøruddannelsen hos Hund og Træning. Jeg har langsomt udvidet mine kompetancer, og i 2021 har jeg færdiggjort min uddannelse som eksamineret adfærdsrådgiver. Se mere på CV Instruktør.

Basisviden

Siberian husky hunden Laika 1983

Jeg er oprindeligt uddannet laboratorietekniker, og har de sidste mange år været tillidsrepræsentant for laborantgruppen på min arbejdsplads. Både min mand og jeg er opvokset med hunde, og vi har efter at børnene blev store nok, valgt at få hunde igen. Vi er med vores børn aktive hos Spejderne, og jeg har været spejderleder de sidste 8 år. I vores aktive liv har hundene deltaget som en naturlig ting i camping, cykelferie og vandreferie.

Gitte Petersen 10.12.2013 11:13

Hej katrine
Tak for hyggeligt selskab i søndags Super flot og lærerig hjemmeside du har

| Svar

Nyeste kommentarer

09.08 | 19:06

Hej Katrine. Fantastisk hjemmeside med alle de bedste tips og gode råd, man som nyslåede havaneserejer har brug for. Tak.

23.03 | 20:04

Hej
Vi er en famile på 4, hviraf de to unge er hhv. 15 og 19 år.
Vi har længe ønsket en Bichon Havansise hund, så vi vilspørge om du venter hvalpe iår?

18.03 | 19:46

Hej Anders ‘
Hunde 🐶
Vande

25.09 | 09:22

Tak for god inspiration til mine overvejelser ang. valg af hunderace. Må jeg spørge ind til, om der er forskel på, hvor meget pelspleje hver race kræver? Anette