Bøg´s Canis Hundetræning

Hundetræning og adfærdsrådgivning

Jeg er tilknyttet Sydkystens Hundeskole, og har hvalpehold, fortsætterhold og Rally Lydighed. Herudover rådgiver jeg som adfærdsrådgiver 🙂🙂 🙂

Mine planlagte træningshold findes under Shop Hundetræning og holdbeskrivelse findes under fanen Holdbeskrivelser

Adfærd og hundetræning ved instruktør Katrine Bøg

Jeg træner udelukkende med positive træningsmetoder, som har sin rod i den nyeste viden inden for moderne hundeforståelse. Her inddeles alle øvelser i små trin, så hund og ejers samarbejde og læring langsomt udvikles, og der sker en effektiv læring med masser af succes for både hund og ejer.

Jeg har afsluttet den 1½ årige Instruktøruddannelsen ved Hund og Træning efterår 2016. Instruktøruddannelsen giver både et solidt teoretisk grundlag, samt en meget praktisk funderet viden om hundetræning, forståelse for klikkertræning og læringsteorierne bag anvendelsen af konceptet. Jeg har bestået den praktiske undervisningseksamen og den teoretiske skriftlige eksamen med et flot resultat. Min træningshund Curie og jeg bestod den praktiske eksamen med hund forår 2017, og den unge selskabshund viste med iver og glæde alt det hun havde lært. Heudover har jeg i 2017 detaget i Nose Work instruktøruddannee med min ældste hund Minnie, med den gode næse.  Af nye træner udfordringer, er jeg tilmeldt Rally instruktør uddannelse forår 2021.

Forår 2021 forventer jeg at afslutte Adfærdsrådgiveruddannelsen, som jeg startede på efterår 2016. Uddannelserne tager jeg ved det top professionelle firma Hund & Træning. Min første skriftlige opgave på Adfærdsrådgiveruddannelsen tænker jeg har almen interesse og indgangsvinkel, så vær velkommen til at læse  " Hunden i det moderne samfund, en hund i et spil kegler? " under fanen Inspiration Artikel.Forår 2020 er jeg startet på HIPE uddannelsen (High Proformance Education), som er tilrettelagt efter at optimere træningen af træningshunde, og igen med stor forståelse for adfærd.

I mit barndomshjem voksede jeg op med en Sibirian Husky, men det var ført i 2011, at jeg fik min egen hund, Minnie, den skønneste, blide og intelligente Bichon Havanais. Her fandt jeg hurtigt ud af, at hun fungerede bedst, når hun fik lov til at bruge sin hjerne, og jeg har derfor hygge trænet Rally lydighed og senere LP som aktivering. I dag består hundeflokken derudover også af en glad Coton de Tulear Aura fra 2012, Minnies datter Curie fra foråret 2015 og hjertehunden Chewie fra 2017. Chewie har angsttendenser efter et overfald som 8 måneder, og har været min største praktiske adfærdsmæssige lærermester. Han er beskrevet under Inspiration Adfærd .  

Alle mine hunde bliver som en del af et varieret og stimullerende hundeliv trænet lidt, hvilket tydeligt ses på deres evne og interesse for at samarbejde med mig. Min primære træningshund er den aktive Curie, som er flasket op med træning, og startede kontaktøvelser 6 uger gammel. Curie er en hund med et stort arbejdsdrive, masser af energi og et fantastisk humør, og hun var derfor trods sin unge alder et oplagt valg som træningshund, da jeg startede min instruktøruddannelse. Ud over at være træningshund på uddannelser, så har jeg fra starten af trænet en del lydighed med Curie, men på det seneste er har vi udvidet til også at træne Rally Lydighed. Grundet mine racer, så har jeg stor erfaring med småt spisende hunderacer, som ikke nødvendigvis er til godbidder. Jeg tilpasser altid belønningsmetoden til hunden, og kan personligt godt lide belønning med både godbidder og legetøj.

Jeg har taget Hundeholderuddannelsen ved Dansk Kennel Klub i 2012, og har de senere år haft hobby opdræt af Bichon Havanais og Coton de Tulear under navnet Kennel Bøg’s Canis.

Derudover benyttes jeg lejlighedsvis som fødselshjælper af andre opdrættere. Interessen for hundetræning og adfærd er til dels inspireret af at se hvalpenes udvikling fra små bitte skabninger til voksne individer. Jeg glæder mig til at møde dig og din hund.

Jeg er tilknyttet som instruktør i Sydkystens Hundeskole

Ved problematisk adfærd anbefales SEA, Sammenslutningen af Eksaminerede Adfærdsrådgivere, som er uddannet ved Hund og Træning. Se www.sea-hund.dk

Jeg er associerede medlem af SEA

| Svar

Nyeste kommentarer

09.08 | 19:06

Hej Katrine. Fantastisk hjemmeside med alle de bedste tips og gode råd, man som nyslåede havaneserejer har brug for. Tak.

23.03 | 20:04

Hej
Vi er en famile på 4, hviraf de to unge er hhv. 15 og 19 år.
Vi har længe ønsket en Bichon Havansise hund, så vi vilspørge om du venter hvalpe iår?

18.03 | 19:46

Hej Anders ‘
Hunde 🐶
Vande

25.09 | 09:22

Tak for god inspiration til mine overvejelser ang. valg af hunderace. Må jeg spørge ind til, om der er forskel på, hvor meget pelspleje hver race kræver? Anette