Bøg´s Canis Marie Curie

Curie 9 måneder

Jeg har for første gang valgt at beholde en af mine hvalpe. Curie er en ung aktiv tæve fra 28. marts 2015. Hun er specielt udvalgt grundet energiniveau og hendes temperament, og er fantastisk at træne med. På trods af sin unge alder har Curie været min primære træningshund på Instruktøruddannelse, og på Adfærdsrådgiveruddannelsen jeg startede på efterår 2016.

Curie er udstillet løbende i Dansk Kennel Klub, men mit primære fokus har været træning. Selv om Curie primært er træningshund, så fornægter hendes flotte kvalitet sig ikke og hun har fået nogle fine udstillingskritikker. Se Curie Udstillinger. Træningsmæssigt forventer jeg at Curie i løbet af 2017 stiller op i lydighedsklasse LP1.

Vi forventer at parre Curie september 2017, og hvalpene vil formodentlig være klar til at flytte januar 2018. Curies mor Minnie har altid fået hvalpe med forskelig størrelse og energiniveau, og tænker at dette nok også gør sig gældende hos datteren. Man kan læse om hvorledes vi har hvalpe under Kennel Bøg´s Canis

Sundhedsundersøgelser

Curie er en lille champagnefarvede tæve på 5,5 kg og 23 cm over ryggen. Hun er forår 2017 blevet øjenlyst uden anmærkninger, og undersøgt for løse knæskaller (Patellaluxation) med Grad H/V 0,0, så hun har lige så fine knæ som sine forældre. 

Curie har hermed både de helbredsundersøgelser og udstillinger der gør, at hun lever op til DKK avlsanbefalinger.

Der er yderligere lavet en MyDogDNA Pass med all Clear på arvelige sygdomme, man på nuværende tidspunkt kan undersøge for, hvilket beskrives under Sundhedsundersøgelse.

Curie er gennemgående en super lækker tæve, som tager alt i højt humør, og personligt syntes jeg hun har et super lækkert temperament. En fantastisk hund af eget opdræt, som jeg er super glad for jeg beholdte. Se Curies Fotoalbum

Man kan se Curies far Woody under Havanais Hvalpe 2015 og mor under Minnie.

| Svar

Nyeste kommentarer

09.08 | 19:06

Hej Katrine. Fantastisk hjemmeside med alle de bedste tips og gode råd, man som nyslåede havaneserejer har brug for. Tak.

23.03 | 20:04

Hej
Vi er en famile på 4, hviraf de to unge er hhv. 15 og 19 år.
Vi har længe ønsket en Bichon Havansise hund, så vi vilspørge om du venter hvalpe iår?

18.03 | 19:46

Hej Anders ‘
Hunde 🐶
Vande

25.09 | 09:22

Tak for god inspiration til mine overvejelser ang. valg af hunderace. Må jeg spørge ind til, om der er forskel på, hvor meget pelspleje hver race kræver? Anette