Coton de tuléar

En højgravid Aura vil stadigvæk rigtig gerne samarbejde

Aura

En uge før hvalpe. Minnie passer godt på sin yngling Aura

en samarbejdsvillig Coton med højt tempo . . .

Aura er en ung og sprælsk tæve fra marts 2012, som kommer af en meget fin afstamning med nogle fantastisk flotte forældre. Hun er en unghund, som hopper begejstret i armene på alle gæster, og er meget tilstede i nuet. En utrolig nysgerrig dame, som skal undersøge sine omgivelser. Aura er en hund der meget gerne vil samarbejde, og specielt, hvis man har en godbid at tilbyde. Aktivitet og gentagelser af succes er noget hun meget gerne vil. Jeg tror Aura kunne være en hund, der ville egne sig til at træne agility, da tempoet ville passe hende.

Jeg træner Rally lydighed og lidt LP begynder med Aura, hvor hendes samarbejsvillighed er et rigtig godt kort at arbejde med. Ind imellem byder hun af ren iver ind med lidt extra, end de øvelser som er planlagt, men et fantastisk drive at arbejde med.

Aura var som 1 årig en fantastisk legetante, til Minnie's hvalpe. På trods af sin unge alder tog hun opgaven på sig, og hvis hvalpene var for voldsomme ved hinanden, gik Aura fysisk imellem for at hindre voldsom adfærd. Der ingen tvivl om, at hun egner sig som mor, og samtidig har hun udviklet sig rigtig flot, og både udsende, sundhed og så hendes helt fantastiske temperament er værd at avle videre på. Det er derfor planlagt, at hun skal have hvalpe.

Aura er en tæve på 5 kg  og en skulderhøjde på 27 cm, så hun ligger inden for den øvre grænse af FCI´s standard. Desuden har hun en nem pels for en langhåret selskabshund.

Undersøgt for Patella Luxation, øjenlyst og udstillet med fine resultater. 
Følger herved Dansk Kennel Klub’s og  Klubben for Små Selskabshunde’s avlsanbefalinger.

Sundhedsundersøgelser:

Patella Luxation H/V Grad 0/0

Øjenlyst 27.02.2014 Alt Clear

DNA testet og fundet fri for følgende racespecifikke arvelige sygdomme:

CMR (nethindesygdom), NCA/Banderas syndrom, Von Willebrand Disease (blødersygdom)

 

| Svar

Nyeste kommentarer

09.08 | 19:06

Hej Katrine. Fantastisk hjemmeside med alle de bedste tips og gode råd, man som nyslåede havaneserejer har brug for. Tak.

23.03 | 20:04

Hej
Vi er en famile på 4, hviraf de to unge er hhv. 15 og 19 år.
Vi har længe ønsket en Bichon Havansise hund, så vi vilspørge om du venter hvalpe iår?

18.03 | 19:46

Hej Anders ‘
Hunde 🐶
Vande

25.09 | 09:22

Tak for god inspiration til mine overvejelser ang. valg af hunderace. Må jeg spørge ind til, om der er forskel på, hvor meget pelspleje hver race kræver? Anette