Hvalpe og hundeudstyr

Den lille nye hvalp har behov for:

Halsbånd tynd nylon størrelse 20-30cm passer til  hvalpe af de mindre selskabshunderacer, samt lille hundetegn med ejers navn, adresse og telefonnummer.

Seng, evt. Buster som ses på billede lille 60*45 eller mellem 60*70, alt efter plads.

Mad og vandskål

Hvalpekursus og forsikring

Hvalpesele med snor følger med i hvalpepakken fra vores opdræt, sammen med tørkost til den første tid. Men ellers kan jeg anbefale de bløde og meget fleksible hvalpeseler fra Maxi Zoo, de fås normalt i blå og lysserød.

Canvas transportbur (ca. 60*40cm til mindre selskabshunde og med åbning i front og tag) benyttes af nogle som hundeseng og ved transport, eller ved siden af sengen om natten. En transporttaske benyttes af nogle til bus og tog, - bemærk, hvalpe vokser hurtigt!

2. Basis vaccination evt. ved 12 uger men gerne ved 16 uger (den første bliver normalt givet samtidig med Sundhedsundersøgelser hos opdrætter ved 7 uger)

Pas og rabies vaccination, hvis man planlægger at tage hunden med på ferie. Bemærk at rabies vaccination ikke bør gives samtidig med de almindelige kernevaccinationer, så mindsker man risiko for komplikationer.

Hundetegn og ansvarsforsikring er lovpligtigt i Danmark, når hvalpen er 3-4 måneder.

Gode hvalperåd om f.eks. Alene hjemme træning ses under Hvalpestart og gode råd om socialisering under Ønskedrømmen. Nederst på denne side er links til nogle af de netbutikker jeg handler hos.

 

Følgende udstyr bruger jeg til mine voksne hunde:

Hurtta Pro sele str. 60 (5-8kg) (god sele der laver få knuder i pelsen)
Buster kurv: small 45 * 60 cm eller medium 60 * 70 cm
Hunter nylon halsbånd 30-42 cm eller rundsyet læderhalsbånd fra Hunter størrelse 37
Buster. 7 Punkts dobbeltline. 10 mm. x 200 cm. (Blå)
Flexi Mini compakt snorline (3m) el. Flexi City snorline (2m)

Pas på de meget lange modeller med tynd snor af Flexiline, da det her er nemt at fange cyklister og forbipasserende, eller for hunden at løbe ud foran en bil.

Danish Design 2 in 1 Dog Coat (til rigtig dårligt vejr og campingferie,- der er ikke meget varme i pelsen)

KP-i-click-sort - Klikker til klikkertræning

Det er lovpligtigt, at hunde skal sættes fast i godkendt hundesele, som klikkes i sikkerhedsselen, eller i et godkendt transportbur i bilen:


Jeg benytter almindeligvis sele, men når det er hunde med beskidte poter -
Proline Falcon hundebur til bilen. 

Følgende butikker handler jeg i over nettet:

MaxizooPetdreamsAlt til hund og katDogshopCotonshoppenEcellent Dogs , Egelykke , Design Y , Butik Lunden , PitStop for Pets , Dalum Dyrehandel , Royal Canin, Butik Bellamaya, Hooked4pet

| Svar

Nyeste kommentarer

09.08 | 19:06

Hej Katrine. Fantastisk hjemmeside med alle de bedste tips og gode råd, man som nyslåede havaneserejer har brug for. Tak.

23.03 | 20:04

Hej
Vi er en famile på 4, hviraf de to unge er hhv. 15 og 19 år.
Vi har længe ønsket en Bichon Havansise hund, så vi vilspørge om du venter hvalpe iår?

18.03 | 19:46

Hej Anders ‘
Hunde 🐶
Vande

25.09 | 09:22

Tak for god inspiration til mine overvejelser ang. valg af hunderace. Må jeg spørge ind til, om der er forskel på, hvor meget pelspleje hver race kræver? Anette