Følg din hvalp fra starten

Køb af hvalp

Corey med lille Minnie på 6 uger

Hos os er der tale om et familieopdræt med 3 selskabshunde, men samtidigt er det et seriøst opdræt med fokus på adfærdssunde forældredyr og udseendemæssigt flotte hunde. Generelt er min holdning, at kun sunde hunde bør indgå i avl.

Når du køber hvalp hos os medfølger der:

 • Dansk Kennel Klub stambog
 • På stambog er påtegnelsen: Følger Dansk Kennel Klub’s og Klubben for Små Selskabshunde’s avlsanbefalinger
 • Dyrlægekontrolleret
 • Sundhedsbog
 • Chipmærket
 • Registret i Dansk Hunderegister
 • Pasningsvejledning
 • DKK Købsaftale
 • Den første vaccination (8 uger)
 • Ormekur (3, 5 og 7 uger)
 • Royal Canin Mini Junior foder til den første tid
 • En hvalp med en god prægning fra opdrætter
 • Mulighed for at følge din hvalp fra starten
 • Opdrætter holder meget gerne kontakt med hvalpekøbere
 • Facebook gruppe for hvalpekøbere

Bøg's Canis obligatoriske hvalpepakke inkl. pelsplejeprodukter er inkluderet i prisen. Værdi kr. 2.000.

 • Indeholder 3 kvalitetebørster; en lille stålbørste, en blød nylon/svinehårs børste, samt en lille karte. Så jeg er sikker på en god start!
 • Sele og line til udlån
 • Bamse og tæppe som dufter af mor 
 • Pelsplejekursus
 • Anden vaccination (fælles vaccination ved 12 uger af kernevacciner)

Det er muligt at lave tilkøb til hvalpepakke med

 • IV San Bernards gode pelsplejeprodukter

Vi går meget op i vores hundes ve og vel, og derfor forbeholder vi os retten til, at afvise købere, hvor kemien ikke stemmer overens med vores.

Uddybende vilkår og pris findes længere nede på denne side, under Pris og Købskontrakt og Vilkår. Hvordan vi vægter den vigtige prægning og socialisering beskrives under Sådan gør vi 

Bøg's Canis hvalpetræning og pelsplejekursus

Hvalpene bliver fra 6 ugers alderen trænet med kontaktøvelser, det vil derfor være naturligt at fortsætte direkte på et hvalpekursus. Jeg opretter et hvalpekursus som passer med at hvalpene er omkring 10-12 uger gamle, og man får som hvalpekøber 50% rabat på hvalpekursus. Se instruktørgrundlag B.C. Hundetræning.

Pelsplejekursus oprettes når hvalpene er omkring 5-7 måneders gamle. Dette er et gratis kursus for mine hvalpekøbere.

Vores forventninger

Aura med div. hundeudstyr

For os er det af stor betydning, at vores hvalpe får nogle gode hjem, og vi holder hellere lidt længere på hvalpene, frem for at sende dem ud i hjem, vi ikke finder egnede.

Vi forventer, at hvalpekøbere har overvejet, om de har tid i deres liv til en hund, herunder også overvejelser om, at det er en pelsrig race, som kræver vedligeholdelse af pelsen. Se Pelspleje

Når hvalpen kommer i sit nye hjem, skal der afsættes tid til langsomt at lære hvalpen at være alene hjemme, så den ikke udvikler utryghed ved at være alene. Se endvidere under Ønskedrømmen, hvad vi mener, det nye familiemedlem har behov for. 

Venteliste / interesseliste

Minnie 6 uger hos opdrætter

Det er muligt at blive skrevet på "venteliste", dette er uforpligtende for både køber og sælger. Herved modtager man en mail eller sms, når hvalpene er født, og kan så herefter beslutte, om man ønsker at aftale et køb. For køber er det vigtigt at finde den rigtige hvalp fra den rette opdrætter, og ligeså vigtigt er det for os, at finde de rette nye hjem til vores hvalpe. Derfor har vi valgt at sige, at al kontakt frem til den endelige aftale med depositum er uforpligtende, og i det øjeblik aftalen er indgået er hvalpen reserveret. Det er ikke muligt at reservere en hvalp, før vi har haft besøg af køber.

Kontakt mig 

Pris

Hvalpepakke 2021

Vi har valgt at sælge vores hvalpe til den almindelige markedspris, hvilket ikke er under indflydelse af periodevis hvalpeunderskud.  

Det vil sige markedsprisen for en kvalitetshvalp af flotte og sunde forældre med stamtavle fra Dansk Kennel Klub. Yderligere er det racetypiske forældre, som følger Dansk Kennel Klub’s og  Klubben for Små Selskabshunde’s avlsanbefalinger, se DKK avlsanbefalinger, og nok vigtigst af alt; efter forældre som følger standarden med hensyn til racens gode temperament.

Prisen for Fiona's hvalpe i 2021/22 er kr. 16.000, hvilket er inklusiv den obligatoriske hvalpepakke til en værdi af kr. 2.000. I prisen er bl.a. inkluderet både første og anden vaccination, se mere øverst på siden under "Køb af hvalp". 

Når gensidig aftale om hvalpekøb indgås, så betales et depositum på kr. 3.000, og restprisen betales inden den aftalte afhentningsdato af hvalpen.

Yderlige vilkår ses under Købskontrakt og Vilkår næste afsnit.

Købskontrakt og vilkår

Ved salg af hvalpe benyttes købskontrakt udarbejdet af Dansk Kennel Klub.

Hvalpene sælges som familiehunde, da man ikke kan garantere, hvordan en 8 uger gammel hvalp vil udvikle sig, og om den f.eks. vil være en flot udstillingshund når den bliver voksen, eller om den vil egne sig som avlshund.

Vi avler kun hunde, som er avlet efter Dansk Kennel Klub’s og  Klubben for Små Selskabshunde’s avlsanbefalinger. Herudover følger vi de Etiske Anbefalinger for opdrættere i Klubben for Små Selskabshunde.

Vi går meget op i vores hundes ve og vel, og derfor forbeholder vi os retten til at afvise købere, hvor kemien ikke stemmer overens med vores.

Skulle det, mod forventning, vise sig at hunden ikke er sund og rask, så kontakt os. Vi vil hellere end gerne indgå i et samarbejde omkring at få løst eventuelle problemer omkring hundene.

Inden overdragelse er hvalpen blevet chipmærket, registreret i Dansk Kennel Klub og Dansk Hunderegistre, fået ormekur, vaccineret og helbredsundersøgt af dyrlæge. I tilfælde af, at dyrlæge undersøgelsen mod forventning viser nogle helbredsmæssige defekter, så tages kontrakten selvfølgelig op til revision, og køber vil i et sådan tilfælde ikke være bundet af kontrakten.

Depositum: Når en hvalp reserveres betales et depositum. Dette depositum understreger, at der er indgået en bindende aftale mellem køber og sælger. Fortryder køber sin beslutning, betales depositum tilbage, såfremt hvalpen sælges til anden side uden merudgifter for sælger. Vi ønsker ikke at beholde et depositum, medmindre det er for at dække udgifter, der opstår på baggrund af den aftale der ophæves. Det vil sige, jo tidligere aftalen ophæves, jo bedre er vores mulighed for at indgå aftale med en anden hvalpekøber. Depositum tilbagebetales dermed, når hvalpen er solgt.

Valg af hvalp: Det er utrolig vigtig for os at få parret den rigtige hvalp til den rigtige familie. Derfor vil vi ved 6-7 ugers alderen vurdere hvilken hvalp der passer ind i den enkelte familie. Til dette bruger vi selvfølgelig de enkelte hvalpekøberes ønske om kvaliteter i deres fremtidige hvalp, sammenholdt med en fornemmelse af de enkelte hvalpes temperament og aktivitetsniveau.

Overdragelse: Hvalpe må lovgivningsmæssigt tidligst fjernes fra moren ved 8 ugers alderen. Overdragelsen af hvalpe har vi valgt at sætte til 9 uger, da vi erfaringsmæssigt synes, at der sker en vigtig udvikling fra hvalpen er 8 til 9 uger. Hundemoren og legetanten begynder ved 8 ugers alderen, at være meget aktiv sammen med hvalpene, hvorved hundesprog og andre færdighedder er i en rivende udvikling, og ved stueopdræt er der tæt social kontakt til mennesker. Ved 9-10 ugers alderen er hvalpen ved at være så selvstændig, at en flytning foregår forholdsvis gnidningsfrit.

Ansvaret for hvalpen er hos os så længe hvalpen er i vores varetægt, medmindre der laves særskilt aftale om, at hvalpen hentes efter den er 12 uger. Det vil sige, hvis hvalpen hentes senere end når den er 9 uger, så påtager vi os ansvaret for hvalpen frem til 12 uger og derefter overgår risikoen til køber, selvom hvalpen efter aftale stadig er hos os. Hvis der indgås aftale om, at hvalpen skal afhentes senere end når den er 9 uger, så kræves dobbelt depositum, og den fulde pris for hvalpen skal senest være betalt, når hvalpen er 12 uger. Vi anbefaler at hvalpen flytter ind i sit nye hjem inden 16 ugers alderen, da det mellem 8 og 16 uger, de nemmest knytter bånd til deres nye "flok".

Vaccination: Hvalpene er vaccineret i 8 ugers alderen samtidig med sundhedstest med en hvalpevaccine. Kernevaccinen skal gentages i 12. ugers alderen, og indgår i hvalpepakken, som en fælles vaccination af kernevaccinerne. For at sikrer sundhed i den toårige reklamationsperiode er det et krav, at kernevaccination (Parovirus, Hundesyge og Smitsom Leverbetændelse) ikke gives samtidig med Rabies, da der herved er væsentlig mindre sandsynlighed for bivirkninger (rabiesvaccine og pas kræves ved udlandsrejser). Det er ydermere et krav, i reklamationsperioden, at de unge hvalpe ikke vaccineres tidligere end 6 måneders alderen med Rabies eller Leptospirose (L4), så vi sikre os, at immunforsvar er færdigudviklet inden disse hårde vacciner. Leptospirose (L4) er ikke en kernevaccine, er den vaccine med flest bivirkninger og jeg benytter den ikke til mine voksne hunde. Ved 1 års alderen anbefales at gentage vaccination af kernevacciner, eller at undersøge effekt ved tittertest.

Neutralisering: For at sikre en mental og helbredsmæssig god udvikling af hvalpen, er det et krav at den ikke kastreres eller neutraliseres i den toårige reklamationsperiode, med mindre der er tale om helbredsmæssige årsager.

Avl: For at sikre sundhed i fremtidige hvalpe efter mine hunde, så har jeg valgt at indskrive i kontrakten, at avl skal godkendes af mig inklusiv match af avlspartner. Dette for at medvirke til at sikre racetypiske efterkommere både hvad angår racetypisk sind, temperament og udseende.

Omplacering: Skulle det ske, at I finder ud af, at I slet og ret har taget munden for fuld ved at få en hund i huset, så kontakt os også gerne. Vi vil gerne hjælpe med at finde et nyt hjem til hunden. Det kan være en hård beslutning og det er ikke spor sjovt, at skulle igennem et salg af sin hund, derfor tilbyder vi, at hunden kommer her og vi finder den et nyt hjem.

I købskontrakten laver vi af samme årsag en 2 årig forkøbsret med aftalt tilbagekøbspris. Tilbagekøbsprisen er 75% op til hvalpen fylder 5 måneder. Mellem 5 og 12 måneder er tilbagekøbsprisen 60%, og herefter 50% frem til 2 årsalderen. Prisen beregnes af købspris uden hvalpepakke, men vi giver gerne 1.000kr oven i prisen, hvis hvalpens udstyr følger med. Tilbagekøbsprisen svare til markedsprisen for ældre hvalpe. På denne måde håber vi på, at kunne være medvirkende til, at hunden bliver omplaceret til et godt hjem.

Kontakt: Vi kan altid kontaktes ved spørgsmål mht. opdragelse og pleje. Vi hjælper også gerne rent praktisk med gode råd om børstning eller vask, hvis der opleves problemer i sådan retning. Af samme årsag har jeg en Facebook gruppe kun for mine hvalpekøbere.

Står man med et spørgsmål eller et problem, så ring endelig. For nogle er det første hund, for andre er det første langhårede hund osv. Bare ring eller skriv. De fleste vil opleve at der er ting, man ikke havde set komme, eller man oplever måske bare at skulle have opbakning til det man gør, eller bekræftelse i at det er helt vildt hårdt! Så bare ring. Vi elsker at tale om hunde!

Købeloven: Hvalpe indgår som en del af købeloven med 2 års reklamationsret i forhold til mangler der er medfødt eller tilstødt inden salg. Vi gør meget for at avle på sunde hunde, og udvælger omhyggeligt den rette avlshan som matcher vores tæver, og forventer derfor kun sunde hvalpe. 

Naturen har som bekendt sine egne luner, så hvis uheldet er ude og der er opstået en alvorlig medfødt mangel, som viser sig inden for de 2 års reklamationsperiode, og har stor og invaliderende betydning for hundens helbred, så kan forhandling om tilbagelevering af hunden komme på tale.

Alternativt kan lægeudgifter til udbedring af medfødte og alvorlige invaliderende mangler forhandles. Her er der i følge købeloven tale om udgifter op til hundens købspris i reklamationsperioden.

Det vil være et krav fra vores side at vores egen dyrlæge er med ind over, så vi føler en vis sikkerhed for, at hunden har brug for den eventuelle behandling, samt at det er noget medfødt.

Akut dyrlægehjælp, som kan tilskrives ovenstående, er selvfølgelig undtaget for kravet om vores dyrlæge, men følger vilkår om forhandling af passende refusion af udgift op til hvalpens købspris.

OBS. Persisterende (tilbageholdte) mælketænder er ikke en skjult fejl, men forventelig for racen. Det anbefales at man sikre sig, at tilbageholdte hjørnetænder er faldet ud inden 6 måneders alderen, så man undgår udvikling af fejlbid. 

I tilfælde af, at et reklamationskrav skulle opstå, så vil jeg som opdrætter rådføre mig med Dansk Kennel Klub for at finde en rimelig løsning for begge parter.

Forsikring og anbefaling

Ud over den lovpligtige ansvarsforsikring, så anbefaler jeg en sygeforsikring til de unge aktive hvalpe i vækst. Hvis man vælger Agrias nye racespecifikke sygeforsikring, så  er man godt dækket ind mod vækstrelaterede sygdomme.

Agria har et tilbud om, at hvis der tegnes forsikring inden hvalpen er 4 måneder, så får den ansvarsforsikring med i købet, og samtidigt kan man tegne deres racespecifikke Agria  Altid Hunderaceforsikring. Ud over forsikring mod mange vækstrelaterede sygdomme, så dækker denne forsikring også ved tilbageholdte mælketænder, hvilket er anbefalelsesværdigt til de små hunderacer. Hvis forsikringen tegnes inden for 10 dage fra levering er der ikke nogen karenstid.  Se mere hos Agria.

Vores hunde er forsikret i Agria, med både den lovpligtig ansvarsforsikring, sygeforsikring og avlsforsikring. Avlsforsikringen indeholder forsikring mod skjulte fejl og mangler i vores hvalpe. I tilfælde af skjulte fejl, kan det være en fordel, at både køber og opdrætter er forsikret i samme selskab.

Dansk Kennel Klub samarbejder med Agria. Samarbejdsaftalen udgør et væsentligt bidrag til forskning i hundens sundhed og avl. Herudover er DKK hvalpe forsikret fra 5 uger til afhentning af ny ejer, dog max til hvalpen fylder 12 uger.

| Svar

Nyeste kommentarer

09.08 | 19:06

Hej Katrine. Fantastisk hjemmeside med alle de bedste tips og gode råd, man som nyslåede havaneserejer har brug for. Tak.

23.03 | 20:04

Hej
Vi er en famile på 4, hviraf de to unge er hhv. 15 og 19 år.
Vi har længe ønsket en Bichon Havansise hund, så vi vilspørge om du venter hvalpe iår?

18.03 | 19:46

Hej Anders ‘
Hunde 🐶
Vande

25.09 | 09:22

Tak for god inspiration til mine overvejelser ang. valg af hunderace. Må jeg spørge ind til, om der er forskel på, hvor meget pelspleje hver race kræver? Anette