Silkebomuld News 2012-2015

En uge før Aura får hvalpe maj 2014.. Minnie passer godt på hendes yngling i disse dage

 

Velkommen til hjemmesiden. På denne side ligger gamle News fra perioden 2012 til 2015.

Aktuelle nyhedder findes under Velkommen og News,

Sidste fælles træning med de skønne 12 uger gamle hvalpe, da både Cato og Copper flytter i dag.

Copper har fået et nyt godt hjem pr 25. juni 2015

Efter opslag på Facebook om Copper er blevet delt, er der kommet en del henvendelser. Jeg er ved at undersøge fra en ende af, hvilken af disse henvendelser der indeholder et godt og blivende hjem. Mange har reageret med hjertet, og  vil gerne tage den lille bjørn til sig, hvilket jo er meget rørende. Tak for det.🤩

Denne dejlige brune bjørn på billedet kom retur efter kun 14 dage i dens nye familie. Han er blevet passet og plejet på bedste vis, men af familiære årsager kommet retur til mig som opdrætter. Copper er en fantastisk velafbalanceret hvalp på 11 uger, han er blevet god til at gå i snor, er næsten renlig, og savner nu en ny familie. Den nye familie er nu fundet, og vi ønsker ham held og lykke i hans nye permenente familie.

Vi holder meget gerne kontakt til køber, og har blandt andet tradition for hvalpetræf sidste søndag i skolesommerferien, og samtidig har vi vores egen Facebook gruppe, for de hvalpekøbere der ønsker at udveksle erfaringer.

Råd og vejledning omkring pelspleje er en naturlig del af det at købe hvalp hos os.

Jeg vil som en ekstra service for de mange henvendelser henvise til Mine Links, for køb af hvalpe. Racebeskrivelse kan ses under Racevalg, herunder Allergivenlige racer. Næste kuld fra min kennel, Kennel Bøg's Canis, er planlagt til efterår 2016.

 

Bichon Havanais hvalpe 28. marts 2015. Et stort flot kuld på 6 hvalpe

Cato på billedet er reserveret pr. 16 juni, og har fundet en sød ejer. Han er en sød, kælen, kontaktsøgende hanhund der gerne vil hundetræning, men han er også en aktiv hund, som gerne vil opleve verden, og ikke egner sig som stille sofahund.

Alle hvalpe har været til vaccination og kontrol hos dyrlæge, og det er et utrolig flot kuld.

 

Læs mere under siden Havanais hvalpe 2015 

 

Planer for 2015:

Minnie: Bichon Havanais hvalpe omkring 25. marts, klar til at flytte omkring 1. juni.

Aura: LP (lydighed) begynder prøve forår 2015. Herudover skal hun være træningshund, når jeg starter på Instruktøruddannelsen.

Hvalpetræf 2015: Søndag den 9. august kl. 13 til kaffe og kage.

 🤩 🤩 🤩 🤩 🤩 

Seneste nyt

14-11-2015
Pelsplejekursus
Vi har i dag haft besøg af flere hvalpe fra Minnies sidste kuld, og haft kursus om teknikker til pelspleje her inden det forestående pelsskifte. Hvalpene er 7 måneder, og hvor er det fantastisk at se udviklingen til nogle harmoniske unge hunde. Der vil blive lagt billeder op en af dagene.
12-10-2015
Kontakt
Det ser ud til at der har været en længere periode, hvor man ikke har kunne skrive til mig via min kontakt side. Dette er dybt beklageligt, og det er nu rettet
23-08-2015
Jeg har igennem DKK raceklub for Coton, været til foredrag om farvegenetik og DNA-test. Dyrlæge Helle Friis Proschowsky stod for arrangementet. I denne forbindelse er Aura farvetestet via. gentest, og resultatet er at finde under Aura Stamtavle.
09-08-2015
Hvalpetræf 2015
5 hvalpe fra Minnies sidste kuld var på besøg, og det var praktisk taget umuligt at kende forskel, så de forskellige farver på halsbånd blev en indikator. Et utrolig harmonisk kuld.
25-06-2015
Copper har fået nyt hjem
Denne dejlige brune bjørn kom retur efter kun 14 dage i dens nye familie. Han er blevet passet og plejet på bedste vis, men af familiære årsager kommet retur til mig som opdrætter. Copper er en fantastisk velafbalanceret hvalp på 11 uger, han er blevet god til at gå i snor, er næsten renlig, og savner nu en ny familie. Den nye familie er nu fundet, og vi ønsker ham held og lykke i hans nye permenente familie.
18-06-2015
Copper søger ny familie
Efter opslag på Facebook om Copper er blevet delt, er der kommet en del henvendelser. Jeg er ved at undersøge fra en ende af, hvilken af disse henvendelser der indeholder et godt og blivende hjem. Mange har reageret med hjertet, og vil gerne tage den lille bjørn til sig, hvilket jo er meget rørende. Tak for det. Waou
16-06-2015
Bøg´s Canis Marie Curie
Den lille aktive dame Curie, har siden 4 ugers alderen været en rigtig Hudini. En ekstrem aktiv hvalp, som havde valgt at charme sig så meget ind på opdrætter, at hun var nød til at beholde hende. Det lykkes, ikke mindst fordi Curie ud over et fantastisk temperament, er en utrolig køn lille sag. Jeg har for første gang valgt at beholde en af mine hvalpe.
23-05-2015
Jeg har brugt den sidste uges tid på at lave en fast rytme, i stedet for festerne om natten. Lige nu er det midt på dagen, og hvalpene sover til middag, lige efter bogen! Så nu har vi kun fest morgen, eftermiddag og aften... hvilket passer ind i et arbejdsliv.
08-05-2015
Hvalpetræning
Mange hundeskoler har lukket i sommerferien, men da det efter min mening er vigtig at starte op inden hvalpen er 4-5 måneder gammel, har jeg valgt at lave et par henvisninger.
Sydkystens hundeskole har i Ringsted området. Funky dogs har i Nordsjælland ved Charlottenlunden skov. Begge steder benyttes positive træningsmetoder. Vær altid varsom med store kåde hunde og "frikvater". Dårlige oplevelser sidder i hunden meget længe, og der skal utrolig mange gode oplevelser til, for at udligne en enkelt i den følsomme hvalpealder.
26-04-2015
Hvalpene udvikler sig helt fantastisk. De spiser lidt blendet kylling/ris. Sover stadigvæk meget, men er begyndt at lege lidt. En sød video af leg er lagt op :)
20-04-2015
Det første rigtige måltid bestående af blendet torskerogn. En spændende ny leg, som 2 søde unge piger hjalp med, og så smager legen rigtig godt. Hvalpene er begyndt med den spæde start af leg med hinanden, men sover stadigvæk det meste af tiden. Jeg har lagt flere billeder ind på deres fotoalbum, og begyndt den spæde start af beskrivelse af temperament.
11-04-2015
Hvalpene ligger med store tykke maver og sover 80% af tiden. De er nu over et halvt kg, har åbnet deres øjne og er begyndt at koordinere deres kravle evner. Herudover har de fået klippet negle for første gang, blevet godkendt med stambogsnummer og navn i Dansk Kennel Klub.
07-04-2015
Så er der kommet en video af de små hvalpe.
I Påsken har jeg også skrevet lidt om farvegenetik, siden findes under fanen Racevalg.
06-04-2015
Alle hvalpe stor trives, og har nu fordoblet deres vægt. Jeg har lagt nogle flere billeder ind af hvalpene.
03-04-2015
Vi fascineres stadigvæk over, hvor mange brikker Minnie har og flytte rundt på.
F.eks i går, da vi fik besøg af min far. Han blev taget i mod som en konge, og Minnie gik stolt foran ham og viste ham vejen til hvalpekassen. Det var tydeligt, at hun viste de få dage gamle hvalpe frem. Satte sig op til hvalpene og kikkede på min far, mens halen gik i pendulfart.
Senere på dagen gik hun pludselig ud og gøede umotiverede ved døren, det var vores anden hund Aura som stod uden for og ville ind. Aura er dårlig til selv og bede om at komme ind, så Minnie må have hørt hende pibe uden for.
Hanhunden vi har brugt til Minnie's hvalpe har et udadvendt og overskudsagtig temperament, men han er også en smart hund. Vi er derfor nysgerrige på, om det er små Einstein hvalpe Minnie har produceret.
28-03-2015
Jeg har aldrig set en hund blive så glad før, Minnie lignede et lille barn juleaften, da gaver med små hvalpe kom. De blev slikket, slikket og slikket. Hun har nusset og passet dem lige siden, og forlader nødigt hvalpekassen, så mad er blevet serveret på "sengen". Det blev 6 store flotte hvalpe 191 til 231 g, 4 hanner og 2 tæver. Under siden Bichon H. hvalpe 2015 er er oprettet en side med oversigt over hvalpene.
27-03-2015
Minnie mener at 6 hvalpe skal bages lidt længere i ovnen end 5, og vi venter derfor stadigvæk. Var forbi dyrlæge og blive scannet, og alle hvalpe har det godt med fin hjertelyd. Minnie er faktisk også i god kondition på trods af en vægt på knap 9 kg, og kan stadigvæk gå 1,5 km i rimeligt tempo. Flot
21-03-2015
Der er masser af aktivitet i Minnie's mave, og hun er nu en tung og besværet dame på 8,5 kg. Mens vi venter spændte, så har jeg brugt tiden på at oprette et fotoalbum for de kommende hvalpe. Her har jeg lagt lidt billeder ind af højgravide Minnie
13-03-2015
Erfaringsmæssigt ved jeg, at Minnie udskifter hele sin pelspragt efter et kuld hvalpe. Jeg her derfor besluttet, at hun for første gang i sit liv skal prøve at være en korthåret Havanais. Så kan Minnie i stor stil hygge sig med de kommende hvalpe, uden at jeg render rundt efter hende med en børste i hånden. Hvalpe er fantastiske til at flette knuder.
06-03-2015
6 uge
En kampvægt på 7,9 kg, det smider man ikke lige rundt på. Minnie er sulten som en arbejdsmand, helt efter bogen, for det er nu, de små hvalpe skal vokse fra ca. 6g til fødselsvægt på 200g
26-02-2015
Det er første gang jeg har prøvet at få Scannet, men kan godt forstå, folk kan blive helt fan af dette tilbud. Sidder med et stort grin om munden, for de var 1,4 cm fra hoved til hale og man kunne fint se hjertelyd. Hele 6 små kunne ses på Scanning.
12-02-2015
Aften kvalme
Humme, i går sagde jeg til Manden: Her i weekenden ved jeg om der er gevinst, for så har Minnie kvalme en uges tid og skal lokkes til at spise. Her til morgen skulle der leverpostej på tørkosten, og her til aften har hun været ude og kaste op... "Aften kvalme" : SÅ aftensmad er problematisk, tørkost dur ikke, frikadeller dur ikke, forsøgte i går aftes med kylling, men der var det kun tørkost der gled ned. Nu er jeg ved at tø noget flæskesteg op (jeg havde gemt til hende i fryseren), håber det dur... Hundetræning med hjemmelavede godbidder dur, vanens magt er stor :)
24-01-2015
Den søde ventetid
Minnie er nu parret med den flotte hanhund Woody Woodpecker Star of Havanna. Den søde ventetid er startet, og vi er utrolig forventningsfulde om resultatet.
13-01-2015
Løbetid
Vi siger 1000 tak til Wilma og Chili, og alle deres feromoner ved weekendens pelsplejekursus. I har fået sat gang i Minnie's løbetid, hvilket bare passer så perfekt i min kalender: parring den 24. januar, hvilket giver hvalpe lige op til påske, hvor vi rigtig kan hygge os med dem.
11-01-2015
7 hunde deltog: Alle Aura's hvalpe fra maj 2014, deres far Chingu og 2 repræsentanter fra Minnie's kuld. Der blev klippet, "knust" knuder, vasket og føntørret til den helt store guldmedalje. Men der blev også hygget og leget. Tak for gensynet, hvor har de bare udviklet sig til nogle kønne og harmoniske hvalpe alle sammen. Både Christina og jeg var stolte som paver, da I var taget hjem. Billeder under Pelsplejekursus
22-12-2014
Jeg har skrevet et nyt afsnit om forebyggelse af angst i forbindelse med nytåret, afsnittet ligger som det sidste afsnit under Hvalpestart.
16-12-2014
Jeg er ved at planlægge pelsplejekursus for mine hvalpekøbere, detaljer under hvalpeaktiviteter
14-12-2014
Jeg har været inde og opdatere Afsnittet Kennel Bøg's Canis, og så er jeg næsten færdig med opdatering afafsnittet om Pelspleje. I denne proces har en ny underside om Husråd set dagens lys. Håber det er til gavn for nogle hunde derude :)
08-12-2014
Op på hesten igen
Så er nye planer for vintertræning arrangeret :) Er begyndt lidt i Roskilde Hundeskole, anderledes udfordring med udendørs aftentræning i mørke med store hunde hos fru Storm. Prisen er dog helt og aldeles til at betale.

Har herudover meldt mig til vintertræning i det nye år hos DogWise dame Maiken Trorup i Næstved, og forårskursus hos Karen Frost fra Hund og Træning om glæde og præcision - kriterier og belønningsbrug. Fokus på hundeførerens færdigheder.

Så jeg når jo nok at blive høvlet godt igennem, og måske får jeg ny motivation.
01-12-2014
Foredrag på Fyns land
Jeg har været til to foredrag her i weekenden med foredragsholder Karen Frost fra Hund og Træning, og kunne rigtig godt lide hendes holdninger. Hvalpens første 4 md var godt, men jeg var nok for oplyst på forhånd. Den anden del om Empowerment var rigtig godt, og gav stof til eftertanke :) Spændt på, hvad hun kan præstere på et træningshold.
22-11-2014
Øv, hvorfor multi-allergiker
Øv øv øv. Sydkystens Hundeskole har været nødsaget til at fremleje en anden træningshal end planlagt. En gammel ridehal. Grundet voldsom allergi mod heste står jeg nu uden træning hele vinteren, hvor jeg ellers havde planlagt hyggelig hundetræning som aktivering hver søndag formiddag. Monster skuffet.
02-11-2014
Har idag været på klippe-kursus hos Coton klip, og Aura er nu mere harmonisk at se på, med en ensartet pelslængde på 10 cm, efter hun blev nedklippet i forbindelse med hvalpe i foråret. Det var kursus i hånd eller maskinklipning, og der er nu styr på pelsretning og tilhørende klipperetning. De var ekstremt imponeret over Aura's pelskvalitet og nemme pelsstruktur, og havde sjældent set så flot en pels. Hun var nu også nyvasket og helt knudefri.
07-10-2014
Har idag fremstillet nogle af de sunde, og efter mine hundes mening, velsmagende godbidder jeg benytter til hundetræning. Ostekager, Ristun'er og Rognguffer er lagt i fryseren i små portioner til senere brug. Det er nemme opskrifter fra bogen Hundesulten.
30-09-2014
Jeg har længe gået rundt om den varme grød, med en lille drøm i maven.... Nu er der gjort alvor af det, og jeg er optaget på Instruktøruddannelsen hos Hund og Træning, som starter op til foråret 2015. Glæder mig helt vildt til den store udfordring, som jeg har givet mig selv.
12-09-2014
En lille hverdagshistorie. Var til LP (lydighedstræning) i tirsdags med Aura, og har aldrig i mit liv prøvet at skulle kæmpe så meget for hendes opmærksomhed. Hun prøvede ihærdigt, men havde bare så svært ved at koncentrere sig om opgaven, og lod sig forstyrre hele tiden. Krav blev sænket til, at jeg var glad for bare at have hendes opmærksomhed, og vi sluttede af med et flot indkald på 15m. Nå ja damen var jo bare gået i en hvid løbetid, og var tæt på højløbsk. Hun skulle slet ikke have været på træningsbanen, og Minnie tager derfor hendes plads i næste uge:)
10-08-2014
Hvalpetræf
1000 tak for et hyggeligt gensyn. Der er billeder under hvalpetræf
18-07-2014
Hvalpeplaner
Vi har nøje udvalgt hanhund til Minnie's næste kuld. En fantastisk køn hanhund, med et aktivt og udadvendt temperament. Han er i disse dage på udstilling i Vejen, og selv om Minnie er højløbsk venter vi til næste løbetid. Hvalpene vi højst sandsynligt blive født til april 2015.
11-07-2014
Opdateringer
Alle hvalpe er flyttet til deres nye familier, og der er tid til at gå lange turer, og lave lidt opdateringer her på hjemmesiden.
Under mine links har jeg lagt links til DKK's 9 videoklip med gode råd til nye hundeejere, samt råd til problematisk adfærd, så som alene hjemme problemer, samt hvordan hundens adfærd bestemmes og de værktøjer man som hundeejer råder over.
01-07-2014
8 uger
8 uger gamle, hvor tiden flyver. Hvalpene har været hos dyrlægen og han synes de er rigtig fine. At køre i bil er ikke længere nyt, men selv om man ikke bliver køresyge, kan det jo være lidt kedeligt at sidde i transportbur. Som den længste tur har vi været på Sjællands Odde og drikke kaffe.
Vi har fået taget billeder, så jord blev afvasket inden der blev taget billeder med begge forældre, så alle hvalpe har prøvet at være i bad :)
15-06-2014
6 uger
Der leges med hinanden og hundesprog udvikles. Hvalpene er nu ude i haven flere gange dagligt, og fornemmer hvorledes det om morgenen er det lidt koldt, en enkelt gang lidt støvregn, græsset skifter af og til længde, hvilket er mærkeligt :)
På opfordring vil jeg nævne, at under siden Hvalpe og Hundepleje findes underside om Udstyr til hundehvalpen. Her er der links til nogle internetbutikker. Samtidigt er der en underside om Hvalpestart, med gode råd til den første tid.
09-06-2014
5 uger gamle
Dufte er helt fantastisk spændende, og hvalpene er begyndt på intensiv leg med hinanden. Det klør i gummerne, og Bobby er længst fremme med tænderne. Hvalpene er ved at forstå systemet med tissemåtter, og specielt Chili rammer rigtigt, tæt fulgt af Luna.
01-06-2014
Ugen der gik, hvalpene er idag 4 uger
Hvalpene stortrives, og der er godt gang i udviklingen. De har åbnet øregangen, og reagere på lyde. Hvalpene begyndte midt på ugen den spæde start af leg, og bjæffer en del af begejstring. Det er stadigvæk et harmonisk kuld, med små temperament forskelle, og alle er nysgerrig, legesyge og aktive... Når de ikke lige sover!
23-05-2014
Alle hvalpe er reserveret
Vi har i denne uge afviklet de første besøg af interesserede købere. Alle hvalpe er nu reserveret til nogle gode familier :)
16-05-2014
2. Uge
12 dage gamle er Bobby som den første rigtigt begyndt at kravle, og de er alle langsomt begyndt at åbne øjnene. Hvalpene danner tit team og de hvide ligger sammen og de plettede sammen. De har fået klippet neglene for første gang, blevet registreret i Dansk Kennel klub og fået navne.

9 dage gamle havde alle fordoblet deres fødselsvægt, lige efter bogen!
11-05-2014
Den første uge
Aura vejer kun 200 g mere end inden hun blev gravid, og spiser 5 gange i døgnet. Utrolige mængder af mad, men hvalpene stortrives også af den "fløde" hun producerer. Aura bruger 90 % af tiden i hvalpekassen og det er tydeligt, hvor omsorgsfuldt hun tager sig af hvalpene. Hvalpene er nu tæt på at have fordoblet deres vægt. Der er få vigtige ting i en hvalps tilværelse på dette stadie. Sove, spise, sove, spise, sove.......
04-05-2014
Befrielse af den store mave
4 store og fine hvalpe blev det til, imellem 198 og 217 g, så jeg kan godt forstå Aura ville have dem ud 4 dage før tid, inden de blev endnu større. En hanhund og 3 tæver. Aura klarede hele forløbet med en fantastisk ro, og tager sig kærligt af de små hvalpe. Minnie holder sig naturligt på afstand og giver Aura plads, så det er meget harmonisk i det lille hjem.
30-04-2014
8. Graviditetsuge
Aura er nu blevet en stor dame, med ekstra 2 kg på maven. Den tunge dame har måtte konstatere, at det nu er umuligt at kravle ind under sofaen. Langsom og kort gå tur er nu en del af dagligdagen, men hun bliver stadigvæk rigtig glad for ynglingsbeskæftigelsen... lidt hundetræning.
18-04-2014
God Påske
Et helt kg har den lille Aura taget på, hvilket er meget, når man normalt er en spinkel dame på 5kg. Enhver bodybuilder ville være misundelig på hendes faste mave, som føles som en solid mursten. Det bliver sværere og sværere at komme ind under sofaen.....
Aura er ikke så aktiv som normalt, men som altid i super humør, og vil stadig rigtig gerne gå tur.
Og så lige nu er jeg begyndt at mærke liv. En meget aktiv hvalp i venstre side.
10-04-2014
Graviditetsmave
Lidt over et halvt kg har den unge Aura taget på efter 5. graviditetsuge, og hun har en hård og fast graviditetsmave.
Gad vide hvor mange hvalpe vi venter os :)
04-04-2014
Aura har morgenkvalme
Vi er nu helt sikre på at Aura venter hvalpe. Vores lille energibundt sover meget, og efter en lang uge med morgenkvalme, er vi nu klar til at spiser igen :)
25-03-2014
Aura's søster Coco har fået hvalpe
Aura's flotte søster har fået 3 hanhvalpe, sammen med en helt fantastisk hanhund. Der er er lagt et link til hjemmeside under Mine Links.
23-03-2014
Udstilling Strøby
Har været på udstilling med Minnie for første gang efter et par års pause. Damen fik excellent, som er rigtig flot for en hund ude af træning med udstillinger.
09-03-2014
Aura på date
Aura er i denne weekend blevet parret med den flotte hanhund BBB Chief Chingu. De to hunde havde stor sympati for hinanden, hvilket var tydeligt at se de dage vi var forbi. Minnie har også godkendt Chingu, med en hyggelig leg efter dagens parring med Aura.
01-03-2014
Fødselshjælper
Jeg har i dag været fødselshjælper til en venindes dværg Schnauzer. En hård fødsel, men hvor er det fantastisk, når alt arbejdet lønner sig til sidst. 6 fantastiske velskabte hvalpe. Velkommen til verden ����
27-02-2014
Avlsgodkendelse i hus og løbetid
Aura er i dag blevet øjenlyst for arvelige sygdomme, og alt ser fint ud. Samtidig er Aura gået i løbetid. Hvalpe forventes i huset omkring starten af maj.
13-02-2014
Avlsgodkendelse
Vi er begyndt at avlsgodkende Aura. Knæ Patella luxation grad 0/0. Undersøgelse af ryg, hofter, bækken ser fint ud. Gentest af de racespecifikke arvelige sygdomme Bildebrandererasyndrom (motoriske fejludviklet), CMR (øjensygdom), Von Willebrand Disease (nyresygdom) er sendt til DNA-undersøgelse. Øjenlysning undervejs. Forventer alt er fint, og parring i næste løbetid.
01-02-2014
Aura og jeg har i dag været på pelsplejekursus hos Bettina Martens som har stor erfaring inden for udstillingsverdenen inden for Coton, og som en naturlig del pelspleje og vedligeholdelse af en lang udstillingspels. Jeg fik optimeret mine teknikker, hvilket er fantastisk, og takker for en hyggelig dag. En reminder: husk at lære gæster, at en langhåret hund klappes i pelsretningen.
31-12-2013
Rally Lydighed prøve
Et godt nytår til alle fra Minnie, som idag afsluttede året med den første pind i øvede klasse i Rally Lydighed. En stor tak til Sydkystens Hundeskole for et godt arrangement. Den største bedrift på dagen var, at vi gennemførste en indendørs konkurrence med mange hunde tæt pakket i en lille hal, uden nogen former for stress tendenser. Nysgerrighed havde taget over, og den stolte ejer kvitterede på ægte hundevis, med en god lang gåtur i solskinsvejret. Tak til Hund og Træning for den motiverende værktøjskasse. Nu er vi klar til et nyt år :)
07-11-2013
Udstillingspels
Jeg har læst, at menneskets hovedhår vokser 0,4 mm om dagen i 1000 dage (3 år), hvorefter det holder en pause på 100 dage, og så starter et nyt hår. Selvfølgelig med variationer. Er dette sammenligneligt med pels?

Min Minnie startede efter et kuld hvalp, med en ny omgang pels midt i april måned 2,5 år gammel, og de lange pelshår på 14-15 cm bliver der til stadighed færre af. 26. september var de mangfoldige korte ca. 6 cm, og her 7. november er de oppe på 8 cm, mens de lange hår ikke vokser yderligere. En hastighed på 0,4 mm, så gad vide om cyklus er de 2,5 år, da 0.4 mm pr dag burde give hende den maximale pelslængde på et år.

Spørgsmålene er interessante, fordi jeg overvejede at udstille hende, når pelsen bliver lang nok
25-10-2013
Træning
Som følge af mine seneste ugers forsøg på at lære hundene fri shaping, så er Minnie begyndt at række tunge af mig, hvis jeg er for længe om at servere morgenmad, og til spørgsmål "er du sulten", så ryger tungen ud igen. Bare en hyggelig sød historie.

Jeg skal på anden del af "Motivation og Klikkertræning" i weekenden, så glæder mig til udfordringen for mig og de blide selskabshunde
19-10-2013
LP begynder
Aura og jeg er startet på begynderhold i LP lydighed ved Sydkystens Hundeskole. Aura stor trives med udfordringen, hvor enkelt elementer trænes til perfektion. Tænk at få lovet vise sin dygtighed mange gange i træk :)
30-09-2013
Motivation og Klikkertræning
Hund og Trænings efterårskursus: Tænk en gang en øjenåbner det kan være, når man præsenteres for, hvor langt man kan komme, hvis man lære hunden at være en aktiv deltager i træningen. Dette på trods af, at jeg altid har klikkertrænet, med styrkelse af positiv adfærd. Fri shaping giver hunden selvtillid og motivation .. Mit nye ynglingsværktøj i træning af nye elementer
11-08-2013
Hvalpetræf
I høj solskin valgte alle familier af Minnies 8 måneders hvalpe at komme en tur forbi til kaffe og kage. Hvor var det en fantastisk oplevelse at se, hvor godt i gang med udviklingen de alle er. Det var 5 nysgerrige og harmoniske hvalpe, og en masse fortællinger om, hvor lærenemme de alle er på deres hvalpekurser.

Herudover udvikler de sig alle til nogle utrolig kønne hunde. Opdrætter siger tak for en fantastisk dag :)
03-07-2013
2 Rally Begyndermestre
Så har Minnie og Aura for 3. gang været til lydighedsprøve i Rally Lydighed. De bestod med glans og er nu Rally Begyndermester (RBM), så nu kan de officelt begynde at konkurrere i øvede klasse.
01-06-2013
TandDyreklinikken
Minnie har været hos tandlægen Jens Ruhnau på TandDyreklinikken i Måløv. En helt igennem positiv oplevelse, hvor jeg var med under hele processen.

Gennemgående tandrensning af tandsten under bedøvelse, så man kan komme til over det hele. Selve rensningen foregik meget skånsom med ultralyd, og jeg fik lov at kikke med. Stor tryghed for Minnie, at jeg var der både når der soves ind, og når hun noget groggy vågnede igen. Minnie var lidt ved siden af sig selv resten af dagen grundet bedøvelsen, men ellers upåvirket og spiste fint sin aftensmad. Jeg har nu fået papir på, at Minnie har en sund mundhule (nu også ren) og et fint bid, og uden permanente skader efter den belastning det er at få hvalpe. Jeg blev rost for tandkødet, hvor det tydeligt ses, at jeg børster tænder på Minnie.
25-05-2013
Udstilling i Gørlev
Ved udstilling lørdag fik Aura bedømmelsen, excellent og 2. Bedste tæve i Junior klassen, hvilket bestemt er meget tilfredsstillende. Amanda deltog med Aura i Barn og Hund, og var efterfølgende stolt som en pave.
18-05-2013
Kursus i positiv træning
Har meldt mig til kursusrækken: Motivation og Samarbejde, som afholdes af Hund & Træning i efteråret. Så nu får de små selskabshunde en lille udfordring....
11-05-2013
Roskilde turen søndag den 12. maj
Ved dårligt vejr laver vi hvalpe leg hjemme hos os, men pt. Siger DMI; tørt med skiftende skydække over Roskilde.

Bemærk der er ny dato for pelsplejekursus 22. juni kl 11.00.
31-03-2013
Rally lydighed
Vi har for første gang været til prøve i Rally lydighed, og gik derfor op i begynder klassen (normalt træner vi kun for sjov). Aura fik 97 og Minnie 98 ud af 100 mulige. Man skal have 70 for at bestå, så det var rigtig flot. Vi blev nr 4 og 5 ud af 18, og Ariels nye storebror Ludvig blev nr. 6. Rigtig flot gået af at de små selskabshunde, som gjorde Sydkystens hundeskole ære. Man behøver ikke være en Border Collie for at være dygtig.....
24-03-2013
God tur
Så er alle hvalpe flyttet, og Aura bliver nusset som en halvstor hvalp. Sikken Aura nyder opmærksomheden, og så vil Minnie også gerne lege...

Vi glæder os til at se og høre om hvordan alle hvalpene udvikler sig, for vi savner dem jo lidt :)
01-03-2013
Hvalpene har travlt med ALT....
I dag her vi været hos dyrlægen og blive vaccineret og få lavet sundhedsbog. Dyrlæge Niels synes, at alle var nogle utrolig flotte hvalpe, og sygeplejersken - noget så bedårende!
Ellers har vi brugt den sidste uges tid på at træne kontaktøvelser med kyllingestykker, køre bil og lege i haven. Hvalpene er nogle gange lidt voldsomme ved hinanden, og så går legetante Aura imellem de stridende parter.
21-02-2013
Hvalpenes første tur
Den sidste uges tid har hvalpene været ude i haven hver dag, 5-10 min af gangen. I dag er der forår i luften med solskin, og kusinerne er på besøg. Alle hvalpe fik deres nye seler på, og blev båret ud på den store græsplæne. Det var nærmest en picnic, for Minnie havde taget mælkebaren med. Hvalpene snuste lidt rundt, inden de blev båret hjem igen.

Sikke en oplevelse, - så nu ligger de alle og sover!
10-02-2013
Mad
Så kom dagen hvor der ikke var mælk nok til hvalpenes voksende energibehov. De har nu alle fået smag for opblødt hvalpe foder, og får 3 måltider om dagen. Mælketænderne er begyndt at komme frem, så det er nok ikke så behageligt at amme dem mere.
02-02-2013
Pas På, nu er vi begyndt at udforske verdenen
Alle hvalpe er begyndt med den spæde start på leg, og viser interesse for deres omgivelser. De vejer lige omkring et kg, og smager lidt på rigtig mad.
23-01-2013
Nu kan hvalpene se....
Alle hvalpene stor trives, og nu har de åbnet deres øjne og 3 doblet deres vægt. De er begyndt at lære at gå, men koordination af benene kræver øvelse. Ellers sover hvalpene stadigvæk det meste af tiden.
18-01-2013
Trivsel
Hvalpene spiser, og spiser. De har alle mere end fordoblet deres vægt, hvilket er lige efter bogen... Minnie har så meget mælk, at hvalpene det meste af tiden ligger med store tykke maver og puster ud. 20 timer i døgnet soves der, og resten af tiden spises. Vi venter spændt på at der kommer lidt mere aktivitet i hvalpekassen, når de i løbet af de næste par dage skulle åbne øjnene.
13-01-2013
Historien om bamsehvalpen, som snart er en slidt bamse
Omkring 60 dage efter Minnies første 3 løbetider har Minnie adopteret en tigerbamse som hvalp. Bamsehvalpen har udfylde hendes hvalpebehov i 14 dage hver gang. Denne gang var ingen undtagelse, og hun nedkom med bamsehvalpen 6 timer før de rigtige hvalpe. Hele natten inden fødsel viste hun mig stolt det "nye" vidunder,- nok en 20 gange. Nu ligger hun i hvalpekassen i stuen, og passer alle 5 hvalpe og bamsehvalpen..........
08-01-2013
5 Hvalpe, 2 hanner og 3 tæver
I dag på under 2 timer kom der 5 store sunde og trivelige hvalpe. Alle hvalpe er fulde af liv og gik direkte til mælkebaren. Minnie er meget omhyggelig, og alle bliver lagt til brystet og puttes ind til maven, så de holder varmen.
01-01-2013
Der er rigtig meget liv
Så er der liv og glade dage i Minnies mave, og det er tydeligt at mærke hvalpene sparke. Minnie har taget 1.4 kg på, så hun er blevet en tung dame.
Et kvalificeret bud er 3-4 hvalpe, men nu må vi se.
29-12-2012
Venteliste
Vi er begyndt at skrive folk på venteliste til Minnies hvalpe
12-12-2012
Mad, mad, mad
Så spiser Minnie som en murerarbejdsmand! Mad skal der til... :)
Gad vide, hvor mange hvalpe hun gemmer på...
08-12-2012
4 uger og 5 tilbage....
Efter en uge med morgenkvalme hele dagen... hvor madmor måtte oppe sig for at finde fristende godbidder, er Minnie begyndt at få madlysten tilbage.
Minnie viser alle tegn på at hun er med hvalpe, og er mere inaktiv end normalt. En god gåtur sætter hun stadigvæk utrolig pris på!
16-11-2012
Hvalpe
Vi forventer hvalpe omkring 10. januar 2013. De små guldklumper vil være klar til deres nye hjem midt i marts måned.
Tak for lån af Tubulla Arthur til Ulla og Anders Steensen fra Kennel Tubulla, og held og lykke med Arthurs søster Tubulla Alma og hendes søde små hvalpe
28-10-2012
Løbetid
Vi har ventet længe på Minnies løbetid. Måske har Minnie været påvirket af, at hun stadigvæk passer 7 måneder gamle Aura, som sin egen lille hvalp.... Men nu kom den!
12-09-2012
Kennel Bøg´s Canis
Så er mit Kennelmærke godkendt af Dansk Kennel Klub og F.C.I.
13-08-2012
Tubulla Arthur
Vi har været ude og se en rigtig sød og livlig sort hanhund, så nu venter vi bare på løbetiden....

Stine 24.06.2015 12:26

Nem og overskuelig hjemmeside. Fine billeder og beskrivelser af hundende, hvad pleje de skal have.
Dejligt at socialisering også er i fokus.

Stine svane jørgensen 19.06.2015 23:22

Hej vi har en Norfolk tæve på 10 år som godt kunne trænge til en legekammerat samt en dreng på 2.5 år tror du det kunne være et Noget for Cooper ? Hvor robust

Jackie 19.06.2015 19:58

Hej... Jeg synes Cooper bare er dejlig... Hvad ville prisen være på ham.... Har en bomulds hund i forvejen.... han hedder Dexter..

Christina 14.05.2015 09:41

Dejlige Cato - han er bare så tillidsfuld

camilla 11.02.2013 12:55

Hej Katrine og den øvrige familie
Tak for en fin opdatering om forberedelsen. Vi glæder os til at se jer igen ...og især den lille pusling
Kh Camilla

Pernille 25.01.2013 06:41

Dejligt at der at kunne følge med hvad der sker med de små pus.
Vi glæder os meget til at se dem D 3 :0)
Med venlig hilsen Pernille

| Svar

Nyeste kommentarer

09.08 | 19:06

Hej Katrine. Fantastisk hjemmeside med alle de bedste tips og gode råd, man som nyslåede havaneserejer har brug for. Tak.

23.03 | 20:04

Hej
Vi er en famile på 4, hviraf de to unge er hhv. 15 og 19 år.
Vi har længe ønsket en Bichon Havansise hund, så vi vilspørge om du venter hvalpe iår?

18.03 | 19:46

Hej Anders ‘
Hunde 🐶
Vande

25.09 | 09:22

Tak for god inspiration til mine overvejelser ang. valg af hunderace. Må jeg spørge ind til, om der er forskel på, hvor meget pelspleje hver race kræver? Anette