Pas på med!

Jeg har kendskab til hunde, der er blevet syge af ophobning af knoglerester i mavesækken, samt hunde med ophobning af kyllingeknogler i tarmene. Rå kyllingevinger sprinter ikke på samme måde som kogte, men man kan være så uheldig, at de ophobes i tarmen, også små knoglestykker fra tynde knogler kan i uheldige tilfælde ophobes.

Et stort kødben, som gnaves rent for kød kan være fantastisk, hvis hundens mave er vænnet til det. Råt kød kan give enormt tynd mave for en sart hundemave, hvis den ikke er vænnet til det. Jeg foretrækker tørret råt kød og tørret kallun. 

Rå knogler bruges af mange til mekanisk rensning af tænderne, men er ikke at anbefale til de små hunde, da det slider enormt på tænderne, vælg i stedet kunstige tyggeben, se Godbid og tyggeting. Alternativt kan strubehoveder (frost køb) benyttes, men her skal hunden være vænnet til råt kød, ved brug af kallun (rå mavesæk).

Dårlig mave: har hunden kortvarig dårlig mave er kogt kylling med ris meget skånsom kost, og ZooLac med mælkesyrebakterier kan også benyttes. Er det meget voldsomt eller flere dage, så bør dyrlæge kontaktes. Havregrød opslæmmet med kogt kylling kan være rigtig godt for en nybagt mor med hvalpe.

Hygiejne er vigtigt, også selv om hundemaven er mindre følsom end vores. Hunde kan godt blive syge af bakteriebefængt mad, og når det først er gået rigtig galt, kan det tage rigtig lang tid at få en god balance i fordøjelsen. Her kan dyrlæger, specialkost m.m. være en nødvendighed.

Dette må du aldrig give din hund 

Kogte ben og kyllingeknogler splinter og kan beskadige tarmene. (En undtagelse er kogte Osso Buco knogler, som ikke splintrer, men den er lige som koklove meget hård ved små tænder).

Chokolade indeholder stoffet theobromine, som er giftigt for hunden.

Rosiner og vindruer indeholder stoffer der er belastende for hundens nyrer.

Nødder, især valnødder og macadamianødder er giftige for hunden.

Løg og løgplanter indeholder giftstoffer, som kan ødelægge hundens røde blodlegemer.

Avocado indeholder stoffet persien, som antages at være meget giftig for hunde.

Tomat og tomatplanter kan forgifte hunden.

Æblekerner, kirsebærsten, blommesten og abrikossten  indeholder cyanid, så hold øje med, at hunden ikke gnasker en masse nedfaldsfrugt i sig.

Forgiftning se Netdyredoktor

| Svar

Nyeste kommentarer

09.08 | 19:06

Hej Katrine. Fantastisk hjemmeside med alle de bedste tips og gode råd, man som nyslåede havaneserejer har brug for. Tak.

23.03 | 20:04

Hej
Vi er en famile på 4, hviraf de to unge er hhv. 15 og 19 år.
Vi har længe ønsket en Bichon Havansise hund, så vi vilspørge om du venter hvalpe iår?

18.03 | 19:46

Hej Anders ‘
Hunde 🐶
Vande

25.09 | 09:22

Tak for god inspiration til mine overvejelser ang. valg af hunderace. Må jeg spørge ind til, om der er forskel på, hvor meget pelspleje hver race kræver? Anette