Mundgodt (uden hvede)

Tyggeting uden hvede
Belønning kan være mange ting

Der findes mange Sunde godbidder af tørret fiskeskind, frysetørret kallun, fisk og fjerkræ. Man kan også selv lufttørre små stykker f.eks kalvelever i ovnen 12 t ved 60 C, kan herefter lægges i fryseren, så øges holdbarhed.

Følgende er eksempler på tyggeting fremstillet primært af et højt indhold af animalske proteiner, og uden korn/hvede (gluten), sødemidler, farve og andre tilsætningsstoffer. De fleste er rene produkter tørret, så de kan holde sig. Vær opmærksom på at købe fra gode butikker med gennemtestet mærker, der har været problemer med Kinesiske produkter, med en masse kemikalierester. Tyggeben af tørret oksehud har også været igennem adskillige kemikaliebade, før de er hvide ruller der er til at tygge, så dem anbefaler jeg ikke. En hund, der tygger i tyggeben, bør ikke være alene!

Tørret lakseskind, tørret hønsefødder, tørret kallun og tørret oksestrips er også gode tyggeting.

Chrisco: Tørfisk, Oksestrips (tørret oksekød), tørret kallun.

Kronch: Lakse Krønch (godbidder) og Krønch Pemmikan (godbid til undervægtig el. aktiv hund).

Tørret grisetarm, lugter fantastisk i en hundenæse.

Premiere: Tørret kylling i strænger, er nemme at skære i mindre stykker, og anvende til hundetræning.

Woolf har også lækre godbidder, som kan skæres i mindre stykker

 Select Gold sensitive Dental Snacks er "Dental stick" uden gluten

Hjemmelavet smagfuld godbid

Hjemmelavet træningsgodbidder

Jeg laver en del hjemmelavede godbidder, som jeg putter i fryseren i små portioner. Jeg benytter dem typisk til træning i hverdagen, dette sikrer en fornuftig kost, uanset hvor mange jeg bruger, hvilket ikke er uden betydning for mine småtspisende racer. Til dette har jeg hentet god inspiration i bogen Hundesulten, se Gode bøger. Det er nemme opskrifter med typisk torskerogn, tun eller ost, som blandes med æg og rismel eller boghvedemel (glutenfrit) og evt. surmælksprodukt, krydderurter mm. Det bliver en tyk grød, som smøres ud på bageplade og bages i ovnen, hvorefter de skæres eller klippes ud i mundrette stykkert. Jeg benytter ikke hvede og erstatter det med rismel og evt. lidt havreklid i de opskrifter det forekommer, og tilsætter gerne dobbelt som meget af de smagfulde ingredienser så som æg, ost mm.

Favoritter er Ostekager, Rognguffer og Ristun'er. 

Godbidder til hundetræning kan også være: små ostestykker vendt i lidt kartoffelmel, korteletter i bitte små tern, kogt kylling eller kalvelever/hjerte og andet tilberedt køds. Let tilberedt oksekød smager også fantastisk, men er lidt sværre at fordøje, så det benytter jeg i helt særlige tilfælde, så som konkurrencer, dyrlægebesøg og den slags. Der er også nogle der benytter at bage dåsemad ved at lave små portioner på bageplade, dette kan være en fordel, hvis hunden er på specialkost.

Som inspiration min udgave af Rognguffer: 2 dåser torskerogn, 200g rismel  eller havremel (50g kan evt erstattes med havreklid eller 1 tsk HUSK), 2 store æg, 1½ dl økologisk hønseboullion, 2 tsk timian. Dette bliver en lind dej, som smøres ud på en bageplade og bages ved 190 ºC ca. 20 min, hvorefter de skæres ud mens de er lune. Holdbare nogle dage i køleskab, ellers kan de opbevares i fryser. Jeg kan også finde på at benyttet hakket kød eller revet ost med lidt oregano i stedet for torskerogn. Til de sarte maver, så kan en dåse Hills Restorative Care a/d være en mulighed frem for rent kød. Ollipet har lavet en silikoneform til små runde godbidder, som med fordel kan benyttes. Jeg bruger en smørspray inden brug, så er godbidderne nemmere at få ud.

| Svar

Nyeste kommentarer

09.08 | 19:06

Hej Katrine. Fantastisk hjemmeside med alle de bedste tips og gode råd, man som nyslåede havaneserejer har brug for. Tak.

23.03 | 20:04

Hej
Vi er en famile på 4, hviraf de to unge er hhv. 15 og 19 år.
Vi har længe ønsket en Bichon Havansise hund, så vi vilspørge om du venter hvalpe iår?

18.03 | 19:46

Hej Anders ‘
Hunde 🐶
Vande

25.09 | 09:22

Tak for god inspiration til mine overvejelser ang. valg af hunderace. Må jeg spørge ind til, om der er forskel på, hvor meget pelspleje hver race kræver? Anette